Информация

Име

Деспина Гигова

Град

София

Специализация

Пренареждане на матрицата, ТЕС (Техники за емоционална свобода), Практик по ТЕС (Техники за емоционална свобода), Практик по ПМ (Пренареждане на матрицата)

Професионално ниво

ПМ практик (Пренареждане на матрицата)

Биография

По професия съм зъботехник, но истината е, че още от дете имам влечение към психологията. По стечение на различни обстоятелства, обаче, не съм се занимавала професионално с това. През юни и юли 2022 преминах сертификационни обучения по енергийна психология и в частност Техники за емоционална свобода – 1 и 2 ниво и Пренареждане на Матрицата с ТЕС с преподавател Ирена Рельовска-Бартън, Мастер-преподавател и практик към британската EFTMR Academy, единствената българка с академичния сертификат по ТЕС от създателя му Гари Крейг и основател на Българската асоциация за развитие на енергийната психология.
Вярвам, че моето призвание е свързано с това да оказвам подкрепа на хората в моментите, в които е тъмно и трудно. Там, където човек се чувства в задънена улица и без полезен ход. Там, където не успява да види смисъла зад случващото му се. Осъзнах това след продължително лутане по житейските пътеки. Животът ми досега беше осеян с различни предизвикателни ситуации, които на моменти силно влошаваха неговото качество. Те ме вкарваха в различни фази и усещания. Преминах през тъй познатото и често срещано „Защо точно на мен?, В какво сгреших?, С какво заслужих?“ през примирение (не смирение) със ситуацията докато в един прекрасен момент достигнах до прозрението, че всъщност всичко това е скрита благословия. Защото независимо от всички знания и умения, които имам към момента и, които бих могла да натрупам оттук насетне, единствено благодарение на лично преживяното и преработено, бих могла да бъда истински полезна. Мисля, че само онзи, който е усетил от първо лице с цялото си същество значението на фразата „да се разпаднеш на дъставни части“, би могъл да разбере съвсем органично и да помогне на друго човешко същество да залепи собствените си парчета. След множество специализирана литература,лекции, различни техники и практики „случайността“ ме доведе в света на енергийната психология – едно приключение с начало, но без край…
Ако разпознаваш в мен човека, с който би могъл да изградиш доверителна връзка и, който преценяваш, че би могъл да бъде до теб в трудна житейска ситуация, бих се радвала да вървя редом с теб по пътя ти. Ако се усещаш зациклил или пък осъзнаваш, че някъде по трасето си позагубил хармонията в отношенията със себе си и околните, с отдаденост и разбиране бих ти оказала подкрепа. И не на последно място, бих се радвала по детски чисто, ако спомогна за това на онзи, който има потребност да стане по-светло, по-леко, по-осъзнато.