10 ГОДИНИ БАРЕП

10 ГОДИНИ БАРЕП

ТЕХНИКИ, КОИТО ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА

Методите от енергийната психология и в частност ТЕС (Техники за емоционална свобода) са изключително популярни в цял свят. ТЕС се изучава в университета по медицина в гр. Лион, Франция. Над 100 рандомизирани-контролирани научни изследвания доказват ефективността на ТЕС за редица проблеми като депресия, тревожност и пост-травматичен стрес (ПТСР), съизмерима и дори по-висока от традиционните терапии. Направеният през 2016 г. систематичен обзор на 7 клинични изследвания на ТЕС при третирането на ПТСР открил особено висока стойност на големината на ефекта – коефициентът d на Коен бил 2.96 за терапевтичния ефект на получилите ТЕС спрямо обичайното лечение или контролната група. (резултат на коефициента d, който е над 0.8 се тълкува като голям ефект).

Мотивационни лектори като Тони Робинс, Джак Канфийлд и Пол Маккена ги прилагат в техните семинари като най-бързодействащи и ефективни. Звезди като Мадона и британската певица Лили Алън, Стивън Гейтли от Boyzone също са се доверили на тяхната ефективност.

Олимпийски спортисти подобряват постиженията си с ТЕС потупване, а милиардерът и собственик на авиокомпанията Върджин Еърлайнс Ричард Брансън го включи като част от програмата на курса „Летене без страх“.

Благодарение на дейността на БАРЕП те вече имат многобройни почитатели и в България. Основен фокус на дейността на Асоциацията е популяризиране на оригиналните техники от енергийната психология като ефикасна нелекарствена алтернатива за физическо и емоционално здраве както и сертифициране на български практици по международни стандарти.

Какво направихме за 10 години

През последните десет години, нашата асоциация се утвърди като водеща сила в областта на енергийната психология в България. С гордост отбелязваме това значимо постижение и искаме да споделим нашата радост и благодарност с всички, които са били част от нашето пътуване.

За 10 години сертифицираните практици и преподаватели на БАРЕП направиха:

 • над 400 събития с енергийна психология, в т.ч:
 • над 130 безплатни демонстрации;
 • над 170 практически семинари, практикуми и обучения с ТЕС;
 • 61 сертификационни обучения;
 • 4 Фестивала посветени на енергийната психология;
 • много лекции и участия с енергийна психология във фестивали за здравето и благоденствието;
 • лектори от чужбина като ТЕС Мастър Карл Досън и експерта по родилна травма Шарън Кинг проведоха 9 сертификационни семинара и 3 живи демонстрации;
 • бяха обучени 361 практици по ТЕС и 154 практици по Пренареждане на Матрицата и предстоят да се обучат нови;
 • на Facebook-страницата на БАРЕП редовно се провеждат безплатни онлайн ТЕС-практики, достъпни за широката публика;
 • повече от 50 видео-практики с ТЕС

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ

Направихме над 400 събития на живо. Нашите практици и преподаватели проведоха над 130 безплатни демонстрации, на които широката публика да се запознае и лично да опита ефективността на енергийната психология.

Дадохме възможност българската аудитория да се запознае с работата на международни лектори като ТЕС Мастър Карл Досън и експерта в родилната травма Шарън Кинг.

10 ГОДИНИ БАРЕП

ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАРИ, ПРАКТИКУМИ И РАБОТИЛНИЦИ С ТЕС

Нашите практици и преподаватели организираха над 170 практически семинари по различни теми. Ето някои от най-популярните:

 • ТЕС за изобилие;
 • ТЕС за самоувереност;
 • ТЕС за родители;
 • ТЕС за материално изобилие;
 • ТЕС за бременни;
 • ТЕС разходки;
 • ТЕС за майки.

10 ГОДИНИ БАРЕП

СЕРТИФИКАЦИОННИ ОБУЧЕНИЯ

10 ГОДИНИ БАРЕП

От създаването си през 2014 г. БАРЕП работи в партньорство с най-голямата световна школа по ТЕС и Пренареждане на матрицата EFTMRAcademy (Великобритания) на ТЕС Мастър Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата.

Наши и международни преподаватели организираха 61 сертификационни семинари по ТЕС (Техники за емоционална свобода), Пренареждане на Матрицата и Пренареждане Матрицата на раждането.

За 10 години бяха обучени 361 практици по ТЕС и 154 практици по Пренареждане на Матрицата и предстоят да се обучат нови.

10 ГОДИНИ БАРЕП

УЧАСТИЯ ВЪВ ФОРУМИ НА ЗДРАВЕТО И БЛАГОПОЛУЧИЕТО

Наши практици представяха многократно методите от енергийната психология с лекции и демонстрации в национални фестивали като “Здравей, Здраве!” и “Свободата да бъдеш”.

На снимката: д-р Мариета Желева представя метода Пренареждане на Матрицата на фестивала “Здравей, Здраве!” в Пловдив 2015 г.

10 ГОДИНИ БАРЕП

СРЕДА ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИ ПРАКТИЦИ

Нашите практици непрекъснато развиват уменията си в среда от по-опитни практици от България и света. Чрез достъп до онлайн общност за менторство и подкрепа те могат да получат съвети и напътствия за трудни случаи и конкретни казуси от практиката си.

4 ФЕСТИВАЛА НА ЕНЕРГИЙНАТА ПСИХОЛОГИЯ

10 ГОДИНИ БАРЕП

Практици и преподаватели направиха 4 прекрасни фестивала – конференции “Енергийната психология – мост между два свята”.

През 2017, 2019, 2020 и 2021 г. фестивалите привлякоха широк кръг от хора, интересуващи се от алтернативни методи за подобряване на личния живот и благополучие. Фестивалът започна като еднодневно събитие през 2017 г. и се превърна в двудневно през 2021 г. с любезното съдействие на Център за здраве и образование „Едикта“ и д-р Дора Пачова.

През годините фестивалите бяха домакини на различни лекции и практически занимания, където участниците имаха възможност да се запознаят с принципите на енергийната психология и да научат как тези методи могат да им помогнат в ежедневието.

Програмата на фестивалите включваше множество лекции, водени от специалисти в областта на енергийната психология. Лекторите разказаха за различните техники и подходи, които тази наука предлага, и как те могат да бъдат приложени за справяне с ежедневни проблеми, стрес, емоционални и здравословни предизвикателства. Основен акцент беше поставен върху Техниките за Емоционална Свобода (ТЕС) – метод, който комбинира психологията с древната китайска акупунктура и има за цел да освободи натрупаните негативни емоции и стрес.

В допълнение към лекциите, фестивалите предоставиха на участниците възможността да вземат активно участие в практически занимания и демонстрации на ТЕС и други методи от енергийната психология. Водещите показаха на живо как се прилагат различните техники и предоставиха възможност на публиката да ги изпробва лично. Участниците можеха да се включат в интерактивни ТЕС-практики, демонстрации на други методи от енергийната психология и да научат как тези енергийни методи се комбинират и допълват с други холистични подходи като хомеопатия, грижи за здравето, съня и физическото състояние. Всеки можеше да получи индивидуални съвети и насоки от експертите.

Фестивалите по енергийна психология успяха да съберат на едно място хора с различни интереси и професионален опит, обединени от желанието да подобрят своето психическо, емоционално и физическо здраве. Тези събития дадоха възможност за обмен на идеи и намиране на нови приятели и съмишленици.

През годините тези събития се доказаха като полезни и интересни за всички присъстващи, които си тръгваха с нови знания, умения и силен емоционален заряд.

10 ГОДИНИ БАРЕП

Главен организатор и двигател на фестивалите е Гергана Радович (на снимката горе) , преподавател по ТЕС и експерт по съня, автор на книгата “Фабрика за сън”. Още след първият фестивал през 2017 г. тя обеща, че това е само началото на серия от подобни инициативи, които ще продължат да популяризират енергийната психология и нейните ползи за обществото.

Линк към снимки от събитието през 2019 година – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.343961229551218&type=3

ПОРТАЛ ЗА СЪБИТИЯ И НОВОСТИ В ОБЛАСТТА НА ЕП

Интересните дейности и събития в областта на енергийната психология не биха могли да достигнат до широката общественост без подходяща комуникация. Нашият сайт продължава да бъде портала, където практици и преподаватели обявяват, а търсещите да намират подходящи демонстрации, практики и семинари с енергийна психология.

Социални мрежи

Социалните мрежи на БАРЕП са съвременния начин за бърза комуникация за случващото се в света на енергийната психология у нас и в чужбина.

Използвахме социалните мрежи, за да дадем място за изява на нашите практици, за провеждане на онлайн демонстрации и за да преведем полезни интервюта от чуждестранни експерти.

Копирането е забранено.