Пренареждане на Матрицата за синдрома на Турет

Пренареждане на Матрицата за синдрома на Турет

Казвам се Брад Мейс и съм психотерапевт. Всеки, който ме познава знае, че през последните 27 години страдам от синдрома на Турет.

Или както лекарите предпочитат да казват „симптоми на синдрома на Турет“.

Счита се, че имаш синдром на Турет само ако имаш симптоми още от детството. В моя случай аз започнах да имам симптоми на Турет когато бях на 19 години. Преди това не съм имал тикове.

Когато бях на 19 години бях тежко бутнат от кола, движеща се със 100 км/ч. Шофьорът избяга, мислейки ме за умрял, и ме остави да лежа на средата на пътя в безсъзнание. Бедрената ми кост беше на разбита на парчета и имах тежка травма на главата.

Въпреки, че се възстанових добре и отново проходих, това ме остави със звукови и физически тикове. Издавах странни гърлени звуци, лявата ми ръка сама се размяташе и лаех като куче!

Този инцидент и пътят ми на възстановяване ме доведоха до професия, в която да работя с различни лечебни методи и да използвам на силата на ума за изцеление.

Въпреки, че симптомите ми бяха доста по-леки в сравнение с много други страдащи от Турет, често ми беше много трудно да живея с тикове, които са извън моя контрол.

През годините си изградих много механизми за справяне, това продължаваше да срива увереността ми.

След като си направих скенер на мозъка, невролозите казаха, че единственото лечение, което могат да предложат е лекарства, които да смекчават симптомите, защото диагнозата ми е „химически дисбаланс“ в мозъка. Пих лекарствата около две седмици (това беше преди много години) и никога повече не посегнах към тях, защото притъпяваха сетивата ми.

Психоаналитикът Шандор Ференци описва тикът като „супер силна фиксация на спомен върху поведението на тялото в момент на…травма“.

Предполага се, че тиковете са стари спомени от травма, която не е излекувана. Това, което причинява травмата е безпомощността при заплахата за оцеляването, което води до реакцията „бий се, бягай или замръзни“.

Винаги съм вярвал, че част от мен е замръзнала в състояние „бий се, бягай или замръзни“.

През последните 16 години съм квалифициран хипнотерапевт и психотерапевт и член на асоциацията за професионална хипноза и психотерапия. Това е професионалната организация, чийто етичен кодекс спазвам и която изисква непрекъснато да усъвършенствам уменията и знанията си всяка година.

През годините научих прекрасни техники, на които обучих клиентите си и които използвах за моя синдром на Турет. За щастие успях да спра всякакви тикове по време на работа с клиенти. Мисля, че това е защото съм много съсредоточен върху клиента.

Преди няколко години се сертифицирах по ТЕС (Техники за емоционална свобода) и това много ми помогна да се освободя от някои симптоми на Турет. Използвах ТЕС, за да намаля публични прояви на синдрома, но поривите за тикове все още бяха там и през повечето пъти не можех да ги контролирам. Костваше ми много усилия и концентрация. Завърших най-високото ниво на ТЕС – трето ниво и реших да изкарам обучението по Пренареждане на Матрицата с ТЕС.

Бях чел много за тази надграждаща техника, създадена от Карл Досън, който е един от 29-та ТЕС-мастъри в света, автор на книгите  „Пренареждане на Матрицата с ТЕС“ и „Промени убежденията си, промени живота си“.

По-рано през тази година симптомите ми се влошиха и ми отнемаше много повече енергия, за да се фокусирам. Всеки, който е имал тикове ще ви каже колко е трудно постоянно да се концентрираш да не правиш нещо! През юни тази година (2018) направих този скок и се записах за участие в обучението по Пренареждане на Матрицата в Брайтън, водено от самия Карл Досън.

Само ако знаех, че дните прекарани на този курс ще променят живота ми.

на снимката ТЕС Мастър Карл Досън по време на семинар по ПМ в България
на снимката ТЕС Мастър Карл Досън по време на семинар по ПМ в България

Пренареждане на Матрицата е мощна техника, която използва ТЕС за изцеление на травми от миналото ни докато се фокусираме върху дълбоко-вкоренени убеждения. Така практиците помагат на  клиентите да постигнат дълготрайна промяна в живота си. Тази невероятна техника може да ви помогне с неща като безпокойство, тъга, фобии, болки, родителство, себеоценка, отслабване.

Може да използвате ПМ да помогнете на клиентите си да променят какво вярват за самите себе си и за света около тях. Ако можем да променим мислите си, то можем да променим абсолютно всичко.

Пренареждане на Матрицата е базирана на квантовата теория за това, че всичко е енергия. За да работите с тази техника трябва да разберете 4 концепции:

  1. Всичко е енергия
  2. Енергията се организира в информационни полета (морфогенетични полета)
  3. Подсъзнателния ни ум се намира в личното ни поле
  4. Можем да се включим и работим с тези полета от информация

Когато преживеем травма тя се складира в подсъзнателния ни ум като ЕХО или енергийна холограма от съзнание. Използвайки ПМ, ние можем да проследим енергията на клиента или „чувствата“ които да ни заведат до ЕХО-то в енергийното поле, което разстройва нормалния ни поток на енергия и предизвиква симптомите. Откривайки тези ЕХО-та, ние насочваме клиента да използва ТЕС за изцеление на травмата, а това помага да се трансформира спомена по позитивен начин.

Преди това не си спомнях нищо от инцидента. Когато имаме много тежка травма, често нашето подсъзнание блокира някои неща с цел да ни предпази. Винаги съм вярвал, че ако можех да си спомня инцидента ще мога да работя с травмата и да се освободя от някои симптоми на Турет.

Много пъти съм се опитвал да го направя, използвайки хипноза, но без успех.

Знаех, че това ЕХО седи там някъде, постоянно преживявайки тази травма, и това поддържаше симптомите ми. За мое щастие по-голямата част от курса беше практическа. Всички участници практикуваха по двойки.

Преди това бях говорил с Карл Досън за инцидента ми и синдрома на Турет и той ме увери, че ще работи лично с мен.

Един ден преди сесията ми учехме за това как когато преживеем травма тя се загнездва в енергийното ни поле. Аз винаги съм знаел, че имам симптоми на блокирана в тялото ми травма. Например само лявата ми ръка имаше неволни движения. Дали беше защото бях ударен от лявата ми страна и тази ръка е била във въздуха или пък съм я вдигнал, за да се защитя? Ами странните гърлени звуци, които издавах…Можеше ли да са предизвикани от болката, докато съм лежал на шосето? Не можех да си обясня лаенето, което се появи по-късно, но си мислех – кучетата лаят като зов за помощ. Моля, не ми хвърляйте пръчка!

На обучението говорихме за малка травма и травма с голямо „Т“. И как травмата може да се заклещи в тялото и да се отрази негативно на убежденията ни. Сега Карл, заедно с Нийл, с когото практикувахме, щеше да разбере дали може да получи достъп до травмата от инцидента, за да я освободим от тялото ми и да направим позитивен отпечатък.

Карл започна процеса като потупваше върху някои от ТЕС точките. Работейки с енергията ми, ние използвахме техники от Пренареждане на Матрицата, които бяхме научили.

Той не ме отведе директно при инцидента, а внимателно и деликатно  ме насочи към него. Докато се фокусирах върху чувствата си от синдрома на Турет, бях отведен към предишни травми от детството ми. Всичко беше свързано в Матрицата, и тези събития ме бяха довели до вярването, че светът е опасно място.

Настроих се на това усещане за опасност и Карл предаде щафетата на Нийл. Върнах се не само при инцидента, но и при момента на самия сблъсък. Нийл ми помогна да обезвредим травмата от тялото ми. Не само, че неутрализирахме травмата, но Нийл използва техника от Пренареждане на Матрицата, за да отпечатаме този спомен като много по-позитивен и да промени вярването ми, че света е опасно място.

Вярвам, че тази травма в тялото ми е била в енергийното ми поле през цялото това време, преживявайки това събитие отново и отново. Тази сесия беше изключително силна за мен. Бях замаян и изтощен за дълго след това, но в същото време се чувствах спокоен и окрилен.

Тази сесия се случи през последния ден от семинара и след това трябваше да шофирам до вкъщи. След като благодарих на всички се качих в колата. Имах усещане в лявата си ръка – искаше да се движи, но този път можех да я контролирам. Нямах пориви да издавам звуци, но забелязах че силно стискам зъби и имах болка в долната част на лицето. Според мен това беше енергията на травмата, която си проправяше път през тялото ми.

Минали са само 10 седмици от семинара и мога да кажа, че нямам почти никакви симптоми.

С времето те намаляват все повече и повече. Това, което научих и осъзнах от този семинар е, че морфогенетичното поле отслабва, защото съм освободил травмата и аз вече нямам тикове. Колкото по-рядко правим нещо, толкова по-слабо става това поле и в крайна сметка този навик ще изчезне.

Преди ръката ми се движеше по няколко пъти на ден. Миналата седмица го направи само веднъж. Това беше изненадващо, защото не се беше случвало от цяла вечност. От тогава не е мръдвала. Нямам звукови тикове. Не съм работил повече по това. Трябва да работя над себе си, но не съм. Ако сам си бях клиент нямаше да се оставя на мира! Но честно казано не съм изпитал нужда.

За мен Пренареждане на Матрицата е животопроменяща. След 27 години живот с травма, която се изразяваше в тикове, които бяха извън моя контрол, ми се иска по-рано да бях инвестирал в тази революционна техника. Вече съм професионален практик по Пренареждане на Матрицата и използвам този фантастичен метод с моите клиенти, сега и за в бъдеще.

Вярвам, че синдрома на Турет е почти изкоренен и аз се подобрявам с всеки ден. Така че защо Пренареждане на Матрицата да не помогне и на други със синдрома на Турет? Аз дълбоко вярвам, че ПМ помага при всякакъв вид негативни емоции.

Когато променим енергийното си поле, това има ефект и върху всеки, който влезе в контакт с нас.

Всички знаем разликата между това да контактуваме с някой, чието поле ни кара да сме позитивни и с някой, с който се чувстваме негативни и се изцеждаме.

Дължим го на себе си да се изчистим от негативната енергия и травмите, за да живеем съзнателно и без страх!

Източник

Копирането е забранено.