Притеснение в училище

Притеснение в училище

Забележка: Тази статия предполага, че сте запознати с ТЕС.

Здравейте,
ТЕС оказва ОГРОМНО влияние върху учениците и трябва да се прилага много във всяка класна стая на планетата. За да потвърди това, ТЕС мастер Анди Брайс предоставя писмо от негова клиентка учителка. Ако сте родител на ученик, моля, оставете настоящата статия (и всички статии, свързани с училището на нашата уебстраница) на бюрото на всички учители и директори на училище, които се намират на сравнително близко разстояние до Вашия дом.
Прегръдки, Гари Крейг

От Анди Брайс, ТЕС Maстер
Здравей Гари,
Моята клиентка Патси Грийн е учителка на събирателен клас от трети и четвърти клас. С нея имах успех при нашите ТЕС сесии, така че тя е опитала ТЕС със своя клас за притеснение на изпит по математика. Прилагам нейното писмо, съдържащо резултатите от този опит.
Поздрави,
Анди Брайс, ТЕС Мастър

Здрасти Анди,
Ти поиска да напиша за това как мина ТЕС в моя клас и ето какво ти пиша:
След като вече самата аз имах невероятен резултат с ТЕС, реших да покажа на моите ученици от трети и четвърти клас как може да работи ТЕС при притеснение преди изпит.
Всяка седмица моите ученици преминават изпит по математика за бързина със 100 основни изчисления за умножение. Целта им е да подобрят оценката си всяка седмица с поне три процента. Когато ги попитах дали се чувстват под стрес или притеснени при тези тестове те всички отговориха, че изпитват стрес в една или друга степен.
Аз им казах, че уча нова техника, която ми помага при моите притеснения. След това им дадох твоята метафора за течащата река и какво става, когато дърво падне в реката напряко на течението й и го спира, така че те да разберат какво се случва в мозъка им, когато са в състояние на стрес.
Аз ги научих на потупването по карате точката и им дадох израз, който да повторят някоко пъти. След като оценили тестовете им се оказало, че всички ученици, които не достигали все още 99 % или 100 % всяка седмица, са подобрили значително резултата си. Те бяха много впечатлени!
Най-хубавото от всичко беше огромната усмивка на лицето на Браян. Той стана и извика: „Аз имам 100! Аз имам 100!“ Той беше подобрил резултата си с 18%. Това е дете, с което аз работя от 2 години и той имаше трудности при писменото изразяване. След това той ми каза: „Знаете ли, медитацията може също да помогне“. Аз се съгласих, но отбелязах, че тя не може да се приложи при тест за бързина!
На следващата седмица опитахме пак с ТЕС и постигнахме същия резултат. След това предадох на четвъртокласниците урока за изравняване на дроби. Очевидно не съм го предала добре и след като забелязах, че повечето от тях работят с притеснение, опитах да препредам концепцията.
Докато обяснявах забелязах, че две от децата потупваха! Аз се усмихнах и казах: „Толкова ли ви притеснява изравняването на дроби?“ Едно момиче се засмя насреща ми и каза „Дааа!“.
Аз осъзнах отново какво прекрасно учебно средство е ТЕС. То помага както за освобождаване от притеснение при изпит и подобряване на резултата от него, но така също и за разбирането на нов материал и когато учениците се чувстват притеснени изобщо. Често децата, които не са много приказливи са тези, които изпитват и най-голямо притеснени. Потупването е един учтив начин да ми покажат, че имат нужда от допълнително обяснение или друг вид помощ или внимание.
Благодаря отново, Анди!
С уважение, Патси Грийн

Източник: Бюлетинът на Гари Крейг, създател на ТЕС

Копирането е забранено.