Ресурси за последиците от COVID-19

Силата на ТЕС за справяне с последиците от COVID-19.

Ресурси за справяне с последиците от COVID-19

През това време на несигурност и глобална карантина, ТЕС е насреща, за да улесни ума ви, да успокои нервната ви система и да предложи изненадващи ползи. Ние редовно актуализираме тази страница с полезни ресурси, включително и видеоклипове в канала ни в YouTube и Facebook страницата ни.


Ресурси за последиците от COVID-19

Кратко ръководство за ТЕС – как се потупва в 4 страници

Форма за практика – тя ще ви помогне ако сте начинаещи в ТЕС

ТЕС точки – точките на които се потупва

 


Ресурси за последиците от COVID-19ТЕС маратон “Вяра, Надежда, Любов в Новия Свят“ – от 1 април до 13 май два пъти дневно ТЕС практиците от БАРЕП провеждат безплатни ТЕС практики в публичната група на маратона във Facebook (https://www.facebook.com/groups/245334849981949/). Практиките се водят на живо в 11.00 и 19.00 часа чрез Facebook Live и са по най-наболелите теми, свързани с COVID-19 и последиците от възникналата ситуация. Вижте програмата и участниците в маратона.


Ресурси за последиците от COVID-19

ТЕС за страх от заразяване

Тревожите ли се ваш близък човек да не се разболее, защото е от високо-рисковите групи, например има сериозна болест, или възрастен родител най-вероятно с много болести, може би дори живее сам, или бременна жена (сестра, дъщеря, приятелка и т.н.). Ако обгрижвате близък, безпокои ли ви кой ще се грижи за него, ако вие се разболеете? Или може би имате близък, който е изложен на висок риск, защото е здравен работник? вижте цялото видео тук


Ресурси за последиците от COVID-19ТЕС за освобождаване от стреса и страха, свързани с коронавирус (COVID-19)

Нормално е да изпитвате страх, тревожност и други силни емоции, предвид създалата се извънредна ситуация с разпространението на COVID-19. Страхът е нормална реакция на инстинкта за самосъхранение и оцеляване. Потупването (прилагането на ТЕС) по въпроса ще ви помогне да намалите нивата на стрес и тревожност. Прочетете цялата рецепта тук и потупвайте докато можете да прочетете цялата рецепта без негативна емоция поне 10 мин.


Ресурси за последиците от COVID-19Справяне с последствията от COVID-19 и ефективността на Енергийната психология

Сега, когато голямата опасност сякаш привидно е отминала и животът бавно се завръща към своя ритъм, всички усещаме и ясно чувстваме, че всъщност нищо не е както преди.

Всеки ден е много различен, непредвидим, появяват се нови обстоятелства, хора, факти и всичко е динамично. Промените продължават да се случват и макар да не се чувства така силно заплахата за живота, то борбата за оцеляване си остава на първо място за много хора. И всички ние преминаваме през огромен стрес от всички тези промени, които възникнаха така неочаквано, нарушиха обичайният ни начин на живот и предизвикаха силно емоционално сътресение вътре в нас.