Предстоящи сертификационни семинари по ТЕС

Какво е ТЕС?Техниките за емоционална свобода (ТЕС) са най-известния представител на техники от енергийната психология. Известни са още като Техники с потупване, меридианно потупване, ТЕС потупване и др. Те комбинират достиженията на когнитивните (аналитичните) терапии от западната медицинска наука с древното източно знание за тялото и фините енергии, които протичат в него. Това са енергиите, които се регистрират със съвременните медицински уреди при правене на електро-кардиограма или електро-енцефалограма и др. Докато съвременната западна медицина подценява влиянието на мислите и чувствата върху възникването на болестите, а вербалните психотерапии игнорират физиологичните реакции на тялото при изпитването на емоции и не правят нищо за освобождаването му от тях, ТЕС е техника за ума и тялото едновременно.

Създадена от американския инженер от Станфордския университет Гари Крейг, тази техника е известна още като психологическата акупунктура и набира все по-голяма популярност по целия свят. Тя преобръща представите за лечение чрез психо-терапии, траещи с години, като премахва фобии и други нервни разстройства за минути. Днес тя се използва като ефективно средство за решаване на всякакви емоционални проблеми, физически заболявания, алергии, пристрастявания, наднормено тегло, за подобряване на зрението и постигане на високи резултати във всякакви области на живота. Приложението й отнема минутки и помага да се справим със стреса и негативните емоции по нов, безболезнен начин.

Нашите тела имат 14 меридиана (енергийни канала), по които протича фина енергия същата, която се регистрира при електрокардиограми, електроенцефалограми и от медицински уреди. Още преди 5000 години китайците са направили карти на тези меридиани и на акупунктурните точки, в които те са забивали иглите си, за да стимулират потока на жизнената енергия и да лекуват. Основополагащото откритие на Гари Крейг е, че отрицателните емоции се предизвикват от разстройство в енергийната система на тялото, а не от отрицателните мисли, както традиционните терапии считат до сега.

Прилагането на техниката или така наречената Основна рецепта представлява потупване върху крайищата на 14-те меридиана докато изпитваме негативното чувство или физическа болка и изричаме името му. Чрез потупването фините енергии на тялото се хармонизират и чувството и дискомфортът отшумяват изключително бързо (научете с помощта на видео). На база на Основната рецепта Гари Крейг развива няколко техники: Филмовата техника, Техника на травмата без сълзи, „Разкажи историята“ и др. У хората, които я прилагат настъпват дълбоки промени в емоционален и физически план и резултатите са трайни.

Какво е ТЕС?ТЕС може да се прилага както в момента, така и за минали критични ситуации, които са оставили отражение върху начина ни мислене и възприятие за нас и света. Поради тази причина техниката показва висока ефективност при депресии, фобии, тревожни и компулсивни разстройства, ПТСР, безсъние, болки и физически заболявания. С тази техника е по-достъпно от всякога да се освободим от алергии, пристрастявания към алхол и цигари, свръхтегло, да влезем в блестяща физическа форма, да подобрим самочувствието си, да увеличим творческия си потенциал. Когато ТЕС и другите техники от енергийната психология се използват за постигане на върхови постижения в бизнеса, спорта или в личен план, те разкриват и елиминират подсъзнателни вътрешни конфликти и ограничаващи убеждения, които са пречка пред успеха на индивида.

ТЕС се оценява като най-големия пробив за последното столетие в областта на лечението на тяло-ум. Тя е помогнала на хиляди хора по цял свят и бързо става известна като „съвременното чудо“, заради драматичното освобождаване от емоционални и физически проблеми. При медицински изследвания е установено, че това потупване изпраща успокоителен сигнал до центъра в мозъка, отговарящ за реакцията ни „борба или бягство“. Този сигнал прекъсва връзката между мисълта, чувството и физическото усещане на тялото, които съответстват на това негативно чувство или физическа болка. „Изтриването“ на негативното чувство възстановява капацитета за рационално мислене и способностите за намиране на решения.

д-р Дийпак Чопра за ТЕС
ТЕС дава огромни възможности за изцеление.

Кандис Пърт, международно признат учен в област на невробиологията и фармакологията
EFT е начело на движението за нов начин на изцеление.

Д-р Норм Шийли, Президент на Институт за здравето „Холос“
Терапиите, базирани на меридианните енергии като EFT са несравними по ефективност спрямо себестойността си и простотата си

Луиз Хей:
Ако ще подобряваш живота си, не е достатъчно само „да мислиш позитивно“. Използвай ТЕС да разчистиш проблемите си и да продължиш напред с живота си.

Джак Канфийлд, автор на „Пилешка супа за душата“:
ТЕС е най-мощната нова технология за трансформация, която се е появявала от години. Вижте видеото с Джак Канфийлд за ТЕС

Сертифицирани преподаватели по ТЕС на БАРЕП/EFTMR Academy

Ирена Рельовска Бартън (академичен сертификат на Гари Крейг по ТЕС)

Гергана Радович

Сертифицирани практици – намерете сертифициран практик, специализиращ във вашия проблем.

Научете Основната рецепта в ТЕС с помощта на видео

ТЕС по Българските медии

Списание 8 „Почукай за здраве“

Революционен пробив за психотерапиите – TED Talk на д-р Пита Стейпълтън