Home Страх от самота
Страх от самота

Страх от самота

Техниката за емоционална свобода (ТЕС) (на английски: Emotional Freedom Technique, EFT) е форма на консултирана намеса, която се основава на различните теории на алтернативната медицина, включително акупунктура, невролингвистично програмиране, енергийна медицина, терапия на мисловните полета.
Какво е ТЕС?
Техниката за емоционална свобода включва фокусиране върху конкретен проблем или травма, докато се потупват определени меридианни точки по тялото. Именно затова ТЕС се определя и като „акупресура без игли“ или „емоционална версия на иглотерапията“. Меридианните точки са взаимствани от традиционната китайска медицина, а потуването се съчетава с изговарянето на вътрешните усещания за конкретния проблем или травма. Гари Крейг е установил, че „причината за всички отрицателни емоции е разстройството в енергийната система на тялото”, а с потупването на крайните точки на енергийните меридиани се възстановява балансът и хармонията.
Изследвания разкриват, че ТЕС оказва въздействие върху амигдалата, ключова част от мозъка, свързана с обработката на емоциите, особено на страха и реакциите на стрес. Амигдалата играе решаваща роля в реакцията на тялото на „борба или бягство” и е неразделна част от емоционалната регулация. Научно е доказано, че практикуването на ТЕС изпраща сигнали до амигдалата, че тялото вече е извън от опасност. Това от своя страна модулира реакцията на страха на мозъка и в резултат води до усещане за емоционално облекчение и релаксация.
🧘‍♀️Добре дошли сте на тази онлайн практика с фокус Страх от самота
💗Аз съм Лора Семерджиева и съм ТЕС ПРАКТИК КЪМ БАРЕП
✍️Практиката е с предварително записване и плащане по банков път или револют
Цена за събитието 25.00 лв.
Всеки, който се запише ще получи линк за Зуум.
Повече информация за мен на Healingbylora.com

Дата

12.04.2024
Expired!

Време

20:00 - 21:00

Цена

25.00 лв.
QR Code

Копирането е забранено.