Пренареждане на Матрицата

Пренареждане на Матрицата„Пренареждане на Матрицата“ (или Matrix Reimprinting) е терапевтична техника от енергийната психология, базирана на Техниките за емоционална свобода. Тя е разработена през 2008 г от Карл Досън, един от 29 мастъри на EFT ® в цял свят. Представлява форма на водена от терапевта медитация, при която сегашното „Аз“ се връща в миналото, за да помогне на минало „Аз“, което преживява стресиращо събитие. Чрез прилагането на ТЕС се освобождава емоционалния товар, което води до осъзнаване и дълбоки прозрения за индивида и неговите взаимодействия със заобикалящия го свят.

Направените иследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън). Ето защо чрез прилагането й се откриват блокирани емоции, скрити в подсъзнанието, включително до преживявания от най-ранна детска възраст и дори минали прераждания. Пренареждане на Матрицата стига до по-дълбоки нива на съзнание в сравнение с ТЕС, като едновременно с това е интуитивна и стига до корена на проблема. С нея лесно се осъзнават и премахват ограничаващи схващания, скрити от съзнателния ум. Най-отличаващотоя качество от останалите техники, базирани на ТЕС, е че клиентът замества старите саморазрушаващи възприятия за себе си и света с нови, жизнеутвърждаващи.

Практиката е нова и непозната за България, но всеки, който е бил в „Матрицата“ получава уникално преживяване, което трудно се предава с думи.

Стресиращите случки от живота остават в нашите енергийни полета като енергийни тела от замръзнала енергия, която чака да бъде интегрирана от нас. С техниките на Пренареждане на Матрицата ние работим директно с тези енергийни тела, за да разтоварим техния негативен емоционално заряд. На тяхно място в състояние на променено съзнание ние слагаме желаната картина за себе си и света. Това драматично подобрява емоционалното и физическото ни здраве, възвръща душевния ни баланс и буквално отприщва потенциала ни. Много хора, които я прилагат имат дълбоко-трансформиращи преживявания.