Обучение на Карл Досън по Пренареждане на МатрицатаПредстоящо обучение по Пренареждане на Матрицата

с Ирена Рельовска-Бартън

мастър-преподавател към EFTMR Academy (Великобритания) от 2014 г. единствения сертифициран преподавател по ПМ в България

 Пълната програма за събитието и информация за записване можете да намерите тук

 Вижте гостуването на Ирена Рельовска-Бартън в „Духът на здравето“ по БиТиВи

По покана на БАРЕП ТЕС-Мастър и автор на бестселъра на Хей Хаус„Пренареждане на Матрицата с ТЕС“ и създател на едноименната терапевтична техника КАРЛ ДОСЪН проведе в София 3 семинара за обучение на практици по Пренареждане на Матрицата в периода 2014 – 2016 г.

Към кого са насочени семинарите:

 • психолози, хомеопати, хипнотерапевти, регресионисти, диетолози, НЛП-консултанти, социални работници и всякакви професионалисти, които помагат в преодоляване на негативни състояния;
 • специалисти от алтернативните методи за здравето и благополучието: ТЕС-консултанти, лайф-коучове, СКЕНАР-терапевти, енергийни лечители, масажисти и юмейхоисти, йога-инструктори;
 • хора, търсещи ефективни методи за лична трансформация;

Обучението предполага практически умения за работа с ТЕС (ниво 2).

Семинарите се провеждат със симултанен превод и печатно ръководство на български език.

Какви са ползите за вас:

 • научавате се с лекота да стигате до подсъзнанието
 • овладявате методи, които могат драматично да подобрят качеството на работата ви
 • получавате професионално обучение на български език в родната ви страна
 • учите от най-добрите – световно-известен и утвърден преподавател, създател на метода
 • спестявате високите разходи за транспорт и нощувки за обучение в чужбина
 • специални цени за българи
 • безплатна книга „Пренареждане на Матрицата с ТЕС“

„ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА“ е терапевтична техника надграждаща ТЕС, разработена през 2008 г от Карл Досън, Представлява форма на водена от терапевта медитация с ТЕС, при която сегашното „Аз“ се връща в миналото, за да помогне на минало „Аз“, което е преживяло стресиращо събитие. Чрез прилагането на ТЕС се освобождава емоционалния товар, което води до трансформация и дълбоки прозрения на индивида и неговите взаимодействия със заобикалящия го свят.

Пренареждане на Матрицата се прилага за същите психо-емоционални (панически, пост-травматични и депресивни разстройства, фобии), психо-соматични (високо кръвно, свръхтегло, хранителни разстройства и т.н.) или физически проблеми (като спомагателна терапия при алергии, фибромиалгия, физическа болка и т.н.), както и ТЕС, но заради медитативнвата компонента стига с лекота до по-дълбоки пластове на ума.

Направените иследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън). Ето защо чрез прилагането й се откриват неосъзнати емоции, скрити в подсъзнанието, включително до преживявания от най-ранна детска възраст и дори минали прераждания.

Интуитивна техника, Пренареждане на Матрицата лесно стига до корена на проблема. Изключително ефективна е зацеленасочено осъзнаване и премахване на ограничаващи схващанияНай-отличаващото я качество от останалите техники, базирани на ТЕС, е че прилагащият я замества старите саморазрушаващи възприятия за себе си и света с нови.Това драматично подобрява емоционалното и физическото здраве, възвръща душевния баланс и повишава качеството на живота. Много хора, които я прилагат имат дълбоко-трансформиращи и мистични преживявания.

Джил Едуърдс, бестселъров автор на „Съзнателна медицина“ и още 6 книги преведени на български език, за книгата „Пренареждане на Матрицата с ТЕС“:

Тази книга е превъзходна! Истински принос към новата парадигма в мисленето и здравето.

Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата, е един от 29-те ТЕС мастъри в света. Автор на бест-селъра на Хей Хаус „Пренареждане на Матрицата с ТЕС“ (2010 г.), преведен на 14 езика, и „Промени убежденията си, промени живота си“ ( 2014 г.), и двете преведени на български език.

Карл е водещо име в енергийната психология, авторитет и лидер в световната ТЕС-общност, обучил над 4000 практици в 20 държави на 4 континента, сред тях известни лекари, психолози и др. специалисти от помагащите професии, както и непрофесионалисти.

Карл е мотивационен лектор в областта на себеразвитието, заставал на форуми редом до Луиз Хей, д-р Брус Липтън, Грег Брейдън, Каролин Мейс, Мариан Уилямсън, д-р Дейвид Хамилтън, Лин Мактагарт и др.

Карл е един от основателите на най-голямата професионална организация по енергийна психология AAMET International и почетен председател на БАРЕП.

През 2006 г. няколко необичайни събития променят начина, по който прилага ТЕС с феноменални резултати за клиента, давайки началото на метода Пренареждане на Матрицата. Това го кара да потърси ново разбиране за причината и освобождаването на травмата. Изумен от резултатите Карл експериментира и доразвива новата техника. Обширното му наблюдение и опита му с много различни случаи на емоционална травма и физически болести му помагат да оформи и систематизира метода, който от 2008 г. той започва да преподава по света.

Пренареждане на Матрицата е съвкупност от нови авангардни техники. Комбинира ТЕС с разбирания от новата биология, епигенетика и квантова физика, позволявайки бърза лична трансформация. Отличава се със способността си бързо да трансформира връзката ни с миналото, създавайки промени в емоционалното и физическото ни състояние в сегашния момент.

Карл Досън в българските медии

БиТиВи, „Духът на здравето“

БНТ, „Здравето отблизо“

сп. „Осем“ –„Сърцето пази спомените“

сп. „Жената днес“ – “Изцелението се крие в промяната на подсъзнателните убеждения

Отзиви за семинарите на Карл Досън

 д-р Атанас Гълъбов, хомеопат, сертифициран практик (виж видеото)

Вторият кардинален момент в моят живот е когато научих за съществуването на техниката за емоционална свобода (ТЕС) и още повече за Пренареждане на Матрицата. Преживяванията, които съм имал лично от практикуването на тази техника промениха живота ми. Мога да го кажа с чиста съвест и това, което за мен е изключително важно е, че те ти дават едно наистина много дълбоко разбиране за същността на човешката природа и как бързо и ефикасно да помогнем на хората по един бих казал достъпен и човешки метод, защото това наистина е може би най-съпричастния метод, който можем да предложим на нашите пациенти.

Орлин Баев, психотерапевт, сертифициран практик (виж видеото)

ТЕС и Пренареждане на Матрицата са комбинация от няколко школи: НЛП, поведенческа терапия и сугестия, работи се в лек транс, а в ТЕС присъства и ЕМDR. Това са техники, които да прихванат вниманието на човека, докато е дълбоко в своето преживяване, за да се получи едно разместване на паметовите следи, за да се пренаредят след това. Това е научното обяснение, защото [с ТЕС и ПМ] се прониква дълбоко в дългосрочната памет.
Има си научно обяснение и това е хубаво, че не летим в някакви облаци.
Извън това обаче стигаме до енергията.  И независимо как ще го наречем: Полето, Матрицата, колективно несъзнавано, лично несъзнавано или лично поле или групово поле, работата на такава дълбочина наистина променя нещата, променя личната енергия на човека. Опитите да промениш паметта [са едната страна на методите], защото с това работим, с паметови следи, но вярването, че паметта не е само в мозъка, че той само предава, че е по-силно сърцето в хиляди пъти и че то променя нещата – това е истинското ядро на този метод.
В Пренареждането на Матрицата, метод, който е по-силен от ТЕС и който силно резонира с мен, виждам една простота, но в добрия смисъл. Няма прекалено много техники и разплуване на нещата в методология, в теория, в прекалено много думи. С малко думи, но много ясна структура на метода се стига до дълбочина. В ПМ, метода на Карл Досън има удивителна простота, която обаче работи.

д-р Йоанна Йорданова, хомеопат, сертифициран практик

От години познавам техниките от книги и видео-клипове в мрежата, прилагала съм ТЕС с успех върху себе си и се чудех какво повече мога да науча.

Обучението обаче при преподавател с богат опит, с умение да представи методите по един достъпен начин и най-вече практиката под наблюдението на Карл, ми дадоха увереност, че мога да го правя върху моите пациенти.

В енергийната психология, както и при хомеопатията, търсим емоционалната първопричина за проявяващото се физическо неразположение или болест. По време на практиката на семинара се убедих с каква лекота методът Пренареждане на Матрицата „припомня“ конкретното събитие и елиминира енергията на травмата.

Но може би най-важното достойнство на този метод е възможността на подсъзнателно ниво да се замени негативното убеждение възникнало в резултат на травмата с ново, положително.

Марияна Младенова, психолог, сертифициран практик

Семинарът беше страхотен, а Карл Досън е невероятен професионалист. За мен беше истинско удоволствие и много приятно преживяване.

д-р Нина Еленкова, стоматолог и хомеопат, сертифициран практик

Това беше невероятно преживяване, едно пътуване, сливане с Вселената … аз още не намирам дори думите. Мисля, че е най-земния, естествен, логичен, лесен начин да се докоснем до невидимото, до нас самите, да се лекуваме и да помагаме на хората.

Богиня Попова, сертифициран практик

Организацията беше отлична, учителят – на световно ниво, атмосферата – предразполагаща към разширяване и същевременно непринудена и приятелска, Беше полезно, беше и приятно. Още веднъж благодаря за усилията и за заразителния ентусиазъм.

Антоанета Борисова – дула, сертифициран практик (видео)

Забележка: Обичайното обучение по ПМ в англоезични страни има следната структура:

 • 2-дневен семинар
 • дистанционна работа чрез учебни видео-филми
 • изпит за сертификат.

Когато се преподава на чужденци обучението е максимално интензивно:

 • 4-дневен семинар
 • сертификат
 • описание на 2 случая (дистанционно).

Завършилите успешно семинара по Пренареждане на Матрицата могат да се листват в електронния регистър на сертифицираните практици по Пренареждане на Матрицата www.matrixreimprinting.com и в електронния регистър на БАРЕП.  

Методите за плащане

По банков път

IBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП
BIC:STSABGSF Банка ДСК ЕАД;
Основание: [името на събитието, за което плащате];
Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя/БУЛСТАТ на фирма]